Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Grote publiek wil toegang tot impact investing

Rapport van Triodos Bank biedt blauwdruk voor retail impact investing

28-10-2014 | Triodos Bank constateert een toenemende vraag onder particuliere beleggers naar mogelijkheden voor impact investing. Particuliere beleggers hebben al een significant aandeel in de ontwikkeling van impact investing. Desondanks lijken regulering en een sterke focus op de professionele investeerder er voor te zorgen dat de sector onvoldoende het volledige potentieel benut. Om die reden roept Triodos Bank beleidsmakers en toezichthouders op om de markt voor impact investing toegankelijker te maken voor het bredere publiek. Dit is de belangrijkste boodschap in het rapport ‘Impact Investing for everyone: a blueprint for retail impact investing’, dat vandaag gepresenteerd wordt tijdens de TBLI Conferentie in Amsterdam.

Het rapport is gebaseerd op het uitgangspunt dat impact investing is ontwikkeld om de verbinding te leggen tussen beleggers en duurzame ondernemers in de reële economie. Op dit moment lijkt impact investing voor kleinere beleggers echter steeds lastiger te worden onder het mom van bescherming van de belegger. Dit kan een obstakel zijn voor mensen die streven naar een waardegedreven beleggingsstrategie.

Het rapport is ontwikkeld om een belangrijke discussie onder beleidsmakers en toezichthouders te stimuleren. Het doel daarvan is het realiseren van meer impact investing mogelijkheden voor het grote publiek en het ontwikkelen van een meer diverse, veerkrachtige en beter geïnformeerde investeringsmarkt.

James Vaccaro, Hoofd Corporate Strategy bij Triodos Bank en auteur van het rapport: “We moedigen alle betrokken spelers, maar in het bijzonder overheden en toezichthouders, aan om te onderzoeken welke beperkingen overwonnen moeten worden om de markt voor impact investing verder te ontwikkelen. Als we daarin slagen zou dat de perceptie van beleggen in onze maatschappij kunnen wijzigen en bijdragen aan de ontwikkeling van een rechtvaardige, waardegedreven en transparante financiële sector.”

Het rapport is een aanvulling op het rapport van de Social Impact Investment Taskforce van de G8 getiteld ‘Impact Investment: the invisible heart of markets’. Dit rapport is ontwikkeld om de wereldwijde markt voor impact investing te stimuleren.

Peter Blom, CEO van Triodos Bank, vertegenwoordigt de EU in de taskforce. Beide rapporten zijn beschikbaar via www.socialimpactinvestment.org .

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.

Waarom duurzaam beleggen?

Realiseer een aantrekkelijk financieel rendement en tegelijkertijd een positief maatschappelijk rendement.