Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Phishing e-mails in omloop

27-07-2015 | Op dit moment zijn er uit naam van Triodos Bank verschillende bedrieglijke e-mails in omloop waarin u wordt verzocht in te loggen op valse websites. Hoewel deze mails er vaak verraderlijk echt uitzien, en soms zelfs vanuit een Triodos-mailadres lijken te zijn verzonden, zijn deze niet van Triodos Bank afkomstig. Triodos Bank zal u nooit vragen naar uw inlogcodes en/of pincodes.

Wanneer u een phishing e-mail heeft ontvangen, klik nergens op, stuur het bericht door naar valse-email@triodos.nl en verwijder het bericht.

Wij laten de valse website waar de link uit de phishing e-mail naartoe leidt dan zo snel mogelijk uit de lucht halen. Wanneer u toch op de link heeft geklikt en/of gegevens op de website heeft ingevuld, neem dan zo snel mogelijk contact op met de mensen van Triodos Bank op telefoonnummer 030 694 2772

Wat is Phishing?

Phishing is een manier van internetfraude die erg veel voorkomt. Criminele organisaties proberen uw persoonlijke en vertrouwelijke gegevens te achterhalen. Zo proberen zij bijvoorbeeld toegang te krijgen tot uw rekening. Dit gebeurt op allerlei manieren: via e-mail, pop-ups (venster dat zich opent zodra u een handeling op internet verricht), uw favorieten (waarbij uw favoriete links ongemerkt worden aangepast en u op een andere site belandt dan u denkt) en zelfs telefonisch.

Onder het mom van 'controle/update van uw gegevens' of iets dergelijks wordt u gevraagd naar uw persoonlijke gegevens, zoals inlognaam en wachtwoord. Triodos Bank zal u nooit vragen om op deze wijze gegevens te verstrekken . Let er ook op wat voor informatie u achterlaat op/deelt via sociale netwerksites, zoals Facebook. Veel mensen realiseren zich niet dat sommige persoonlijke gegevens een makkelijk toegankelijke bron van inlichtingen voor criminelen zijn.

Meer over phishing en internetfraude vindt u op http://www.afm.nl/nl/consumenten/risico/phishing

Meer over veilig Internet Bankieren vindt u op www.veiligbankieren.nl

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos BankĀ helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.