Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Oranjefonds: Een Koninklijk geschenk

29-04-2013 | Ter gelegenheid van de troonswisseling heeft het Oranjefonds gezocht naar de mooiste sociale initiatieven. Zo wijzen wij het nieuwe Koningspaar de weg naar succesvolle projecten in het Koninkrijk. Op 16 mei ontvangen de 3 winnaars een Appeltje van Oranje
én € 50.000 uit handen van de nieuwe Koning en Koningin.

 

Het Oranje Fonds startte in 2002 als huwelijksgeschenk van de Nederlandse bevolking aan onze toekomstige koning en koningin. Inmiddels gaan de activiteiten veel verder dan het geven van financiële steun aan organisaties of particulieren die een sociaal initiatief willen starten of uitbreiden. Het fonds heeft zich ontwikkeld tot respectabel adviseur met een duidelijke visie op maatschappelijke ontwikkelingen. Het Oranjefonds is sinds 2009 klant van Triodos Bank.
 
Oranjefonds directeur Ronald van der Giessen: "Triodos Bank en Oranje Fonds passen goed bij elkaar; ze zijn beide gericht op de mens en op maatschappelijke ontwikkeling. Duurzaamheid, ingetogenheid en kwaliteit verenigen ons. Ons doel is de sociale samenhang in het Koninkrijk der Nederlanden te verhogen; dat kan niet zonder een daarop afgestemd financieel beleid en partners als Triodos Bank die daar vanuit hun eigen betrokkenheid uitvoering aan helpen geven."