Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Nieuwbouw voor De Basis

centrum voor (na)zorg bij traumatische ervaringen

05-11-2013 | Vandaag is in Doorn het nieuwe gebouw van Stichting de Basis officieel geopend door HKH Prinses Beatrix. Het gebouw huisvest verschillende instanties op het vlak van preventie en (na)zorg bij ingrijpende gebeurtenissen voor mensen in overheidsdienst.


Entree van De Basis in Doorn

De hulp is gericht op (oud)medewerkers van ambulance, brandweer, defensie, openbaar vervoer en politie. De Basis bestaat uit een trainings- en nazorgcentrum in Doorn en beschikt over een landelijk netwerk van maatschappelijk werkers. Triodos Bank heeft de duurzame nieuwbouw van De Basis gefinancierd.

Hulpverleners en militairen, maar ook mensen in het openbaar vervoer oefenen hun beroep uit onder vaak moeilijke omstandigheden, waarbij ze te maken kunnen krijgen met ingrijpende gebeurtenissen zoals geweld. Hierdoor lopen zij een groter risico op een posttraumatische stressstoornis. De Basis zet zich ervoor in dat professionals met een maatschappelijke taak ingrijpende gebeurtenissen goed kunnen verwerken. Verwerking is noodzakelijk om hen plezier en vervulling in leven en werk terug te geven.

Het terrein van De Basis werd in de jaren vijftig verworven voor militaire oorlogsslachtoffers, en modernisering van de faciliteiten was noodzakelijk. Het is de afgelopen jaren getransformeerd van een besloten instellingsterrein naar een open gebied waar ontmoeting, transparantie en verbondenheid met de natuur een hoofdrol spelen. De gebruikers hebben allen een maatschappelijke opdracht en kiezen voor kwaliteit in combinatie met duurzaamheid.

Meer informatie over De Basis