Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

10-Jarig MVO Nederland presenteert Ambitie 2020

30-01-2014 | MVO Nederland presenteert bij gelegenheid van zijn 10-jarig bestaan Ambitie 2020. Dit meerjarig actieprogramma zet een nieuwe stip op de horizon van het bedrijfsleven, gericht op het versnellen van duurzaamheid in ons land. In Ambitie 2020 verenigt MVO Nederland de gezamenlijke ambities van vooruitstrevende Nederlandse bedrijven op weg naar een veerkrachtige economie met een lage voetafdruk en een samenleving waarin iedereen meedoet. Volgens directeur-bestuurder Willem Lageweg kan Nederland een wereldvoorbeeld worden van een circulaire, inclusieve economie als bedrijven worden geactiveerd hun sociale en duurzame ambities – op weg naar 2020 – verder op te schroeven.

mvo-nederland-2014

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander neemt bij de viering van het jubileum van MVO Nederland op donderdag 30 januari het rapport Ondernemen in de circulaire economie in ontvangst en stelt op symbolische wijze de website van Ambitie 2020 in gebruik. Op dit digitale platform kunnen bedrijven hun duurzame en sociale ambities kenbaar maken. Voorts wordt een begin gemaakt met het vormen van bedrijvencoalities en veranderprojecten om aan de nationale ambitie bij te dragen. Veel verschillende bedrijven, waaronder Triodos Bank en kennispartners zoals De Groene Zaak, Planbureau voor de Leefomgeving en IUCN hebben zich al achter dit initiatief geschaard.
 
MVO Nederland is een nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Triodos Bank is lid van het eerste uur en inmiddels zijn meer dan 2000 bedrijven bij de organisatie aangesloten. Triodos Bank is ruim dertig jaar geleden opgericht om de beweging die Ambitie 2020 beoogt, te versnellen. Daarom zijn wij mede-ambitiedrager van dit actieprogramma.

Kijk voor Ambitie 2020 en meer informatie op www.ambitie2020.nl

MVO Nederland ambitie 2020