Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Masterpeace in Concert: 'vijanden' treden samen op

22-09-2014 | Op de internationale Dag van de Vrede op 21 september traden tijdens Masterpeace in Concert topartiesten uit veertien conflictgebieden zij aan zij op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zij deelden het podium om in dit grootse internationale vredesconcert met elkaar op te roepen tegen gewapend geweld. Vredesbeweging MasterPeace organiseerde op de Dag van de Vrede daarnaast een reeks spraakmakende concerten in meer dan veertig landen. Het optreden in de Ziggo Dome vormde het hart van deze wereldproductie.

Masterpeace in Concert - Be a Nelson

Er traden artiesten op uit landen die met elkaar in een soms langdurig conflict verwikkeld zijn, zoals Pakistan en India, Soedan en Zuid-Soedan, Israel en Palestina, Rusland en Oekraïne. Uit Kenia traden muzikanten op van verschillende stammen die elkaar zes jaar geleden nog in een burgeroorlog te lijf gingen. Ook artiesten uit landen met een conflict binnen de eigen grenzen, zoals Syrië of Colombia lieten van zich horen. Zoals de Colombiaanse gitarist die jaren geleden is begonnen om geweren in te zamelen en letterlijk om te bouwen in gitaren. Tijdens de muzikale happening traden onder anderen ook Oleta Adams, Baaba Maal en VanVelzen op. Alle artiesten werden bij hun muzikale reis naar vrede begeleid door het Metropole Orkest.

Triodos Bank is founding partner van MasterPeace, samen met PAX (voorheen IKV Pax Christi) en de Vrede van Utrecht 2013. Zie voor meer informatie over MasterPeace en MasterPeace in Concert www.masterpeace2014.nl . Kijk voor een interview met de Nederlandse initiatiefnemer Ilco van der Linden op EenVandaag (van 20 sep 2014).

Bekijk hieronder de video 'Be a Nelson'  van Masterpeace

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies