Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Groene Winkel Zeist wint Inspiratieprijs Bio-Winkel 2013

31-01-2013 | De Groene Winkel in Zeist is de winnaar van de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2013. Deze prijs voor de meest inspirerende, mooiste, en lekkerste biologische winkel van Nederland werd op 23 januari tijdens de BioVak in Zwolle uitgereikt aan eigenaren Rudi Gerding en Astrid Weidman.
 
De jury roemt de Groene Winkel omdat die aanvoelt als 'een warm bad' en wordt gekarakteriseerd als 'een sfeervolle bedrijvige winkel'. Directeur zakelijke relaties bij Triodos Bank, Daniel Povel herkent zich hierin. "Ik koop denk ik al acht jaar bij de Groene Winkel. In die tijd heb ik de winkel zien veranderen van een traditionele, een beetje een reformhuis-achtige zaak, in een moderne en open winkel. Hierdoor is ook de klantenkring veranderd. Het knappe vind ik dat Rudi en Astrid en de andere medewerkers hierin geslaagd zijn door zichzelf te blijven.

De Groene Winkel werd gekozen uit 34 aangemelde winkels. Belangrijk criterium voor het winnen van de prijs was dat de winkel zowel inspirerend moest zijn voor collega-winkeliers als voor klanten en de eigen medewerkers. Bij de uitreiking er acht medewerkers aanwezig. "Dit vervult ons met trots. Onze medewerkers vervullen een heel belangrijke rol in de winkel." zegt Rudi. Dat bleek ook uit het juryrapport; daarin werd de persoonlijke aandacht van de medewerkers voor de klant met nadruk geprezen.

Daniel Povel kan dit beamen: "Wanneer ik in de de Groene Winkel kom, valt het me elke keer weer op hoeveel aandacht ze daar hebben voor hun klanten. Geen snelle praatjes, maar een goed inhoudelijk verhaal. Over de herkomst van de producten, of wat voor heerlijks je ermee kunt maken. Zelfs mijn kinderen weten inmiddels feilloos wat ze er kunnen krijgen en proeven".
 
Begin januari werd bekend welke vier winkels een kans maakten op de eerste prijs. Niet alleen de motivering van de aanmelders was daarbij van belang, maar ook de anonieme bezoekjes aan de winkels door de juryleden. Voor de Groene Winkel gebruikte de jury kwalificaties als 'zeer inspirerende winkel', 'een winkel met een eigen gezicht, uitnodigend en met een enorme versafdeling' en 'veel activiteiten en proeverijen en ruimte voor persoonlijke aandacht'. Alle vier winkels kregen trouwens een prijs. De eerste prijs bestond uit een bedrag van 1.500 euro en een gratis EKO-winkelcertificering.
 
Triodos Bank feliciteert Rudi en Astrid en alle medewerkers van De Groene Winkel in Zeist van harte met de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2013 - en is er bijzonder trots op al 30 jaar een relatie met ze te mogen hebben.