Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Genomineerden Triodos Hart-Hoofdprijs 2014 bekend

01-04-2014 | Zeist, De negen genomineerden voor de Triodos Hart-Hoofdprijs 2014 zijn bekend. Deze publieksprijs van € 10.000 wordt dit jaar voor de vierde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer, die er zijn of haar onderneming verder mee kan ontwikkelen.

Er zijn in totaal negen genomineerden in verschillende categorieën, in heel Nederland. Stuk voor stuk onderscheiden zij zich door hun bijzondere manier van werken en de impact die ze daarmee hebben op hun omgeving. De genomineerden zijn dit jaar:

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector - en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' pay off 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken.

Iedereen kan tot en met 16 mei zijn of haar stem uitbrengen via www.triodos.nl/hart-hoofdprijs . Alle negen genomineerden geven op deze plaats in een video een korte toelichting op hun bedrijf of initiatief. De Hart-Hoofdprijs zal op dinsdag 20 mei 2014 tijdens een speciale bijeenkomst voor ondernemers in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam worden uitgereikt door Daniël Povel, directeur Zakelijke Relaties van Triodos Bank Nederland.

Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank. Vorig jaar won de fairtrade winkel Nukuhiva van onder anderen Floortje Dessing de Hart-Hoofdprijs.