Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank geeft gastlessen op basisscholen

Tijdens de Week van het Geld van 27 tot en met 31 maart

27-03-2017 |

Medewerkers van banken en van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) geven tijdens de Week van het Geld gezamenlijk ruim 4.000 financiële gastlessen aan ongeveer 100.000 kinderen in heel Nederland. Ruim veertig medewerkers van Triodos Bank zijn actief op diverse basisscholen. Op 27 maart 2017 opende Jellie Banga, COO van Triodos Bank, samen met vijftien andere bestuurders van banken en Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, de Week van het Geld in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam (zie foto).

Aftrap Bank voor de Klas 2017

Financiële educatie

Leren omgaan met geld wordt steeds belangrijker en ouders kunnen daar best hulp bij gebruiken. De invloed van reclame op bestedingen, de ontwikkeling waarbij de overheid steeds meer financiële beslissingen overlaat aan burgers en het huidige digitale tijdperk waarin betalingen steeds meer via ‘plastic geld’ verlopen zorgen ervoor dat geldzaken ingewikkelder worden. Het is noodzakelijk om leerlingen daarop voor te bereiden. De bovenbouw van de basisschool is een goede periode om aan die kennis en vaardigheden te werken, want de kinderen krijgen op die leeftijd steeds meer financiële verantwoordelijkheid. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hecht daarom groot belang aan financiële educatie, zodat kinderen verstandig leren omgaan met geld.

European Money Week

Inmiddels heeft de Week van het geld op initiatief van de NVB navolging gekregen in Europa. Tijdens de European Money Week die ook op 27 maart 2017 van start gaat worden in meer dan dertig landen tal van activiteiten rondom financiële educatie georganiseerd. 

Week van het Geld

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken waarin meer dan 40 organisaties samen werken om de consument wijzer in geldzaken te maken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Het gastlesprogramma 'Bank voor de klas' is een van de onderdelen van de Week van het geld. Centraal in de lessen staat de ‘Cash Quiz’. Een speciaal ontwikkeld klassikaal teamspel dat past bij de leeftijd en belevingswereld van kinderen en is afgestemd op de leerdoelen van het Nibud.

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en duurt van 27 tot en met 31 maart. Het gastlesprogramma ‘Bank voor de Klas’ is een van de onderdelen van de Week van het Geld.

Kijk voor meer informatie op www.bankvoordeklas.nl en www.weekvanhetgeld.nl

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.Accepteer cookies