Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank helpt groei biocomposieten markt met financiering van NPSP

21-03-2012 | NPSP is producent van biocomposieten die gebruikt kunnen worden als alternatief voor kunststoffen. NPSP is al geruime tijd relatie van Triodos Bank en vroeg om uitbreiding van haar krediet. Deze lening is nodig om de groeiambities van het bedrijf te financieren. NPSP gaat investeren in nieuwe apparatuur en hardware, patenten en licenties.
 
Composietenfabrikant NPSP, opgericht in 1998, is een uitzondering in de branche. Waar andere fabrikanten hun kunststoffen versterken met glasvezel of koolstof, gebruiken de Noord-Hollanders natuurlijke vezels als vlas en jute. Ook de hars is zo veel mogelijk op biologische basis. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld de paddenstoelen van de ANWB (80% biologisch). Andere klanten zijn Albert Heijn, G-Star en Pastoe.
 
NPSP wilde al in oktober 2011 over nieuwe middel willen beschikken. Het investeringsconsortium bestaande uit Triodos Bank, Technology Revolutions Fund en twee informele investeerders, hebben eisen gesteld aan hun investering. Een daarvan was dat investeerder Rogier Verheij deel ging uitmaken van de directie. Verheij brengt managementervaring in en heeft het businessplan mede vorm gegeven. Hij gaat als algemeen directeur de interne organisatie leiden.