Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Duurzame banken bieden beste service

12-04-2011 | Dit blijkt uit de Bankenmonitor, die in april door de Consumentenbond is gepubliceerd. Triodos Bank en de ASN Bank hebben de meest tevreden klanten en scoren beide gemiddeld een 8,1. De Bankenmonitor is een panelonderzoek dat de bond elk halfjaar uitvoert onder ruim 3500 consumenten.

Klanten van de duurzame banken zijn niet alleen tevreden over het (bonus)beleid van hun bank. Zij zijn ook het meest tevreden over het bankpersoneel. Ze geven vaker dan klanten van andere banken hoge rapportcijfers voor bijvoorbeeld de snelheid en deskundigheid van de bankmedewerkers. Ook over de kosten zijn klanten van de duurzame banken positiever dan consumenten die hun geld bij andere banken stallen.

Bij de duurzame banken heerst geen bonuscultuur. Variabele beloningen voor de medewerkers zijn ofwel zeer beperkt (ASN Bank) of helemaal afwezig (Triodos Bank). Op www.eerlijkebankwijzer.nl, een initiatief van onder andere Oxfam Novib en Milieudefensie, haalt het bonusbeleid van deze twee als enige een voldoende.

Nieuwsbericht over de resultaten van de Bankenmonitor 2011 .

Kijk voor het volledige onderzoek op http://www.consumentenbond.nl/bankenmonitor (alleen toegankelijk voor leden van de Consumentenbond)