Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos beleggingsfondsen vallen meerdere keren in de prijzen

01-05-2012 | Zowel het Triodos Vastgoedfonds als de duurzame beleggingsfondsen die investeren in beursgenoteerde bedrijven (SICAV I) zijn in de prijzen gevallen. Het Triodos Vastgoedfonds ontving op 26 april de VWD CASH Fund Award in de categorie Real Estate vanwege zijn goede prestaties vergeleken met andere vastgoedfondsen. Het Triodos Sustainable Mixed Fund kreeg in zowel België als Luxemburg de Morning Star Award uitgereikt in de categorie Mixfonds EUR Neutraal, vanwege zijn bovengemiddelde financiële prestaties.

Daarnaast is Triodos Bank onlangs tijdens ‘Funds Awards Belgium 2012’ met twee prijzen bekroond. Het Triodos Sustainable Pioneer Fund won de prijs ‘De Standaard-La Libre Belgique’ voor het beste duurzame fonds. Triodos Bank zelf kreeg de prijs ‘De Standaard-La Libre Belgique’ voor de beste beheerder van duurzame fondsen.

Triodos Vastgoedfonds

Triodos Vastgoedfonds heeft de VWD CASH Fund Award gewonnen omdat het fonds er in slaagde om in vergelijking met de markt goede resultaten te realiseren zonder daarbij grote risico’s te nemen. Het fonds stimuleert duurzaamheid in de vastgoedmarkt en belegt in kantoren en andere gebouwen voor professioneel gebruik die duurzaam gebouwd zijn en/of duurzaam beheerd worden. Meer informatie over het fonds vindt u in het online jaarverslag van Triodos Vastgoedfonds .

Triodos Sustainable Mixed Fund en Triodos Sustainable Pioneer Fund

Het Triodos Sustainable Mixed Fund belegt in aandelen (30 tot 60%) en obligaties van bedrijven, overheden en overheidsinstellingen (40% tot 70%) die beantwoorden aan strikte duurzaamheidscriteria, en houdt daarnaast ook een deel liquiditeiten aan. Het Triodos Sustainable Pioneer Fund belegt hoofdzakelijk in aandelen van kleine en middelgrote ondernemingen die pionier zijn op het vlak van duurzame activiteiten of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Beide fondsen vielen in de prijzen vanwege hun bovengemiddelde prestaties.

Online jaarverslag Triodos Vastgoed Fonds

Online jaarverslag Triodos Vastgoedfonds 2013