Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Banken wensen transparantie klimaatimpact bedrijven

03-11-2015 | Elf Nederlandse banken, waaronder Triodos Bank, brengen op 3 november 2015 een klimaatstatement uit. Hiermee onderkennen ze de risico´s van klimaatverandering en zetten gezamenlijk verdere stappen. Daar hebben zij andere partijen bij nodig.

Zo wensen banken meer transparantie over de gevolgen die hun leningen en investeringen hebben voor het klimaat. Momenteel is er onvoldoende informatie beschikbaar over de klimaatimpact van bedrijven en instellingen. In het statement roepen banken de Nederlandse overheid dan ook op om bedrijven die nog niet transparant zijn te stimuleren en in staat te stellen om deze informatie openbaar te maken. Veel banken moedigen hun klanten al aan om hun CO2-uitstoot te verlagen.

 "Banken maken economische activiteiten, waaronder ook de financiering van groene energie mede mogelijk en kunnen dus een positieve invloed hebben op de gevolgen hiervan voor ons klimaat. Maar banken kunnen het niet alleen," aldus voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

De elf banken die het klimaatstatement uitbrengen, doen hiermee een bijdrage aan de internationale klimaattop die 30 november van start gaat in Parijs.

Lees hier het klimaatstatement (met uitleg) of bezoek voor meer informatie www.nvb.nl

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
De mensen van Triodos Bank helpen u graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.