Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Banken maken vaart met uitvoering Klimaatstatement

26-10-2016 | In de aanloop naar de Klimaattop in Parijs een jaar geleden brachten de Nederlandse banken een Klimaatstatement uit. Sindsdien zijn belangrijke stappen gezet in het inzichtelijk maken en verbeteren van de klimaatimpact van banken. Vandaag, op de dag van de Nationale Klimaattop, laten de verschillende banken zien dat ze de daad bij het woord voegen.

Het afgelopen jaar hebben de verschillende banken een hele reeks aan nieuwe initiatieven genomen om de bijdrage aan de energietransitie concreet te maken. Zo onderzoeken de verschillende banken samen met andere financiële instellingen welke methode de beste is om de CO2-uitstoot die samenhangt met financieringen en investeringen inzichtelijk te maken. Dat gebeurt binnen het Platform Carbon Accounting and Finance (PCAF), waar Triodos Bank onderdeel van uit maakt.

Duurzame initiatieven

Tevens ontwikkelen banken in hoog tempo nieuwe manieren om de directe en indirecte belasting van het klimaat te verminderen. Om energiebesparing te stimuleren, zijn het afgelopen jaar talrijke nieuwe initiatieven gelanceerd: van rentekortingen voor de duurzaamste MKB-bedrijven en gunstige financiering voor gemeenten en voor sportverenigingen die overstappen op LED-verlichting, tot meer leenruimte voor energiebesparing en handige apps die vastgoedbeleggers laten zien welke besparingsmaatregelen de moeite waard zijn en gefinancierd kunnen worden.

Diverse initiatieven die stuk voor stuk bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzamere energievoorziening. Om die transitie te realiseren is het van belang om de energiebehoeften te verlagen, energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken, op grote schaal te investeren in duurzame energieopwekking en over te schakelen naar koolstofarme brandstoffen. Dit principe ligt verankerd in alle financieringsactiviteiten van Triodos Bank.

Kijk op ‘Mijn geld gaat goed’ voor een overzicht van de ruim 450 projecten die we reeds financieren en die stuk voor stuk bijdragen aan een verduurzaming van onze energievoorziening.

Downloads

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.