Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Waarom uw geld goed gaat

In dit onderdeel van de website kunt u gemakkelijk zien welke organisaties met het geld van onze spaarders en beleggers worden gefinancierd. Ook onze wereldwijde financieringen op het gebied van microfinanciering en duurzame handel hebben een plek. De site wordt doorlopend aangevuld.

U leest hoe Triodos Bank besluit welke bedrijven en projecten zij financiert in de volledige Criteria voor financiering.

Welke organisaties kan ik vinden?

  • Op de site staan bedrijven die een lening hebben gekregen van Triodos Bank, Triodos Groenfonds of Triodos Cultuurfonds en de panden waarin Triodos Vastgoedfonds heeft geïnvesteerd.
  • Klanten moeten uiteraard toestemming geven voor het publiceren van hun gegevens. Daarnaast moeten die gegevens volledig en juist zijn. Organisaties waarvan de informatie nog niet compleet is zijn niet te vinden in het onderdeel mijngeldgaatgoed.
  • De bedrijven die nog geen toestemming hebben gegeven staan niet op deze site. Wel voldoen ook deze bedrijven aan onze duurzaamheidscriteria voor het krijgen van een lening. Vanaf 1 januari 2009 is toestemming geven voor het publiceren van gegevens een voorwaarde om een lening te krijgen en staat het in al onze kredietovereenkomsten.
  • Triodos Bank verstrekt ook particuliere hypotheken. In het kader van de privacy hebben we besloten om woonhuisfinancieringen niet te tonen op deze site.
  • Wanneer kredieten zijn verstrekt aan meerdere bedrijven van een groep, bijvoorbeeld een productiebedrijf en een holdingmaatschappij in een andere vestigingsplaats, wordt alleen de meest relevante informatie getoond, om zo duidelijk mogelijk te maken wat de kernactiviteit van de groep is en wat de belangrijkste vestigingsplaats is.
  • Triodos Bank belegt niet voor eigen rekening. Bedrijven waarin wordt belegd via de  Triodos Sustainable Funds worden niet vermeld op deze site, maar in de jaarverslagen van het Triodos Sustainable Bond FundTriodos Sustainable Equity Fund Triodos Sustainable Mixed Fund Triodos Sustainable Bond Fund www.triodos.nl/beleggen
  • Ook leningen die verstrekt zijn door Triodos Groenfonds en Triodos Cultuurfonds worden getoond. Deze twee fondsen hebben het karakter van een gespecialiseerde bank en daarom vinden we het belangrijk dat we ook de door hen gefinancierde bedrijven tonen. Het Cultuurfonds investeert in kunst en cultuur en het Groenfonds in duurzame energie, biologische landbouw, duurzame bouw en natuurontwikkeling volgens vastgestelde criteria.
  • Daarnaast worden de panden waarin Triodos Vastgoedfonds investeert getoond. Het Vastgoedfonds investeert in panden die voldoen aan de criteria van het fonds op het gebied van people, planet, profit en project. Op www.triodos.nl kunt u daar meer informatie over vinden.
  • Via een aantal gespecialiseerde fondsen is Triodos Bank actief als financier in ontwikkelingslanden. De focus ligt hierbij op de ontwikkeling van een lokale financiële sector. De fondsen Triodos-Doen, Hivos-Triodos Fonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Microfinance Fund investeren in microfinancieringsinstellingen in Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa en Afrika. Deze lokale instellingen bieden kredieten, spaarproducten en betaaldiensten aan mensen aan de onderkant van de samenleving. Triodos Sustainable Trade Fund verstrekt handelsfinancieringen aan gecertificeerde Fair Trade en/of biologische producenten in ontwikkelingslanden. Zij kunnen hiermee hun toegang tot westerse exportmarkten vergroten. Tot de producten behoren koffie, katoen, sojabonen en cacao.


Downloads