Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Frytsjam - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Familie Sloetjes Familie Sloetjes Biologische landbouw
Food Vibrations Food Vibrations Biologische landbouw
GAOS GAOS Biologische landbouw
Geitenboerderij 't Ketelbos Geitenboerderij 't Ketelbos Biologische landbouw

Frytsjam

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Frytsjam is een fruitkwekerij met eigen verwerking van biologisch zachtfruit (bessen). Sinds 1997 wordt het bedrijf gerund door Oane Kloosterman. Frytsjam is één van de grootste biologische fruitverwerkers van Noord Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van streekproducten, waaronder erkende streekproducten uit de omgeving van de Waddenkust. Frytsjam ligt op slechts 20 km van de zee in Twijzel in de Friese gemeente Achtkarspelen.Op de biologische fruitkwekerij bevinden zich een vlierbessen-, een aronia, een duindoorn- en een blauwe bessenplantage. De totale oppervlakte beslaat 2,5 hectare. Frytsjam maakt van de verschillende soorten bijzondere bessen, vruchten en zeegroenten uit het Waddengebied siropen, sappen, jams, puree, honing, wijnen en azijnen. Daarnaast levert Frytsjam grondstoffen voor mosterd, mayonaise, thee en cosmetica. In zijn vrije tijd is Oane Kloosterman een fanatiek wadloper. Als waddengids laat hij veel mensen de schoonheid van het Wad zien.

http://www.frytsjam.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Hogedijken 16-A
9101 WV
Dokkum
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.