Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Ecologische Zorgboerderij de Mikkelhorst

Zorg (Sociale economie)

Aan de rand van Haren, grenzend aan een prachtig natuurgebied, ligt de Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst. Hier werken mensen met een beperking of een specifieke hulpvraag, op een veilige werkplek. De Mikkelhorst kan rekenen op de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers. De Mikkelhorst is een sociale onderneming met een grote verscheidenheid aan werk- en dagbestedingsplekken. Het werk wordt hoofdzakelijk op de boerderij verricht, maar soms ook in de directe omgeving. Vanaf juni 2008 wordt het geheel verwarmd via een houtkachel. De Mikkelhorst biedt professionele begeleiding, gericht op bevordering of het behoud van zelfredzaamheid en de ontwikkeling van specifieke mogelijkheden van de cliënt. Hierbij staan betrokkenheid, respect en aandacht centraal. Alle begeleiders zijn werkzaam voor alle cliëntmedewerkers. Dat draagt bij aan de gezamenlijkheid.

http://www.mikkelhorst.nl/

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Klaverlaan 37
9753 BZ
Haren
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.