Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Domein Hof te Dieren Wijngaard - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Zeekraal De Zeekraal Biologische landbouw
De Zonnehorst De Zonnehorst Biologische landbouw
Donkers Donkers Biologische landbouw
Duijvendak Duijvendak Biologische landbouw

Domein Hof te Dieren Wijngaard

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Domein Hof te Dieren Wijngaard ligt op een unieke locatie. De wijngaard is aan drie zijden ommuurd met een hoge bakstenen muur. Deze muur dateert uit 1885 en is aangelegd om een zogenaamd meso-klimaat te creëren. De noorden- en westenwind hebben door deze muren nauwelijks vat op de wijngaard en minder wind betekent in het voorjaar en in de zomer een hogere temperatuur, ideaal voor de druiventeelt. Sinds 2004 heeft Youp Cretier hier dan ook zijn eigen biologische wijngaard. Verschillende soorten witte wijn, rosé en rode wijn met EKO-keurmerk worden geproduceerd. Diverse prijzen zijn reeds gewonnen. De biologische wijngaard kent veertien soorten druiven en in totaal 6.000 planten. Op afspraak geeft de wijngaardenier met plezier rondleidingen aan groepen in combinatie met een wijnproeverij. In het zomerseizoen vindt er maandelijks de Landgoedmarkt Hof te Dieren plaats. Gezellig genieten van home, food & garden in mediterrane sfeer.

http://www.domeinhoftedieren.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Arnhemsestraatweg 14a
6953 AX
Dieren
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.