Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Delta T. Bio Energy - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Delta T. Bio Energy

Duurzame energie (Natuur en milieu)

In het Friese Beetsterzwaag is in januari 2008 Nederlands eerste biomassaverbrandingsinstallatie geopend. De computergestuurde installatie werkt door middel van verbranding van houtsnippers warmte op voor een nabij gelegen revalidatiecentrum en opleidingscentrum. Dit levert een gas- besparing op die gelijk staat aan 640 ton CO2 uitstoot. Het hout dat wordt gebruikt is afkomstig van voor Zuidoost Friesland karakteristieke houtwallen en houtsingels. Onderhoud aan deze houtwallen en houtsingels levert snoeihout op, wat wordt gebruikt in de verbrandingsinstallatie. Met de energieopbrengsten hieruit wordt het onderhoud bekostigd. Dit maakt het een uniek project dat zowel het milieu als het karakteristieke landschap van zuidoost Friesland ten goede komt.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Beetsterweg 10 B
9244 GC
Beetsterzwaag
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.