Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Zonnehorst - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Wettering De Wettering Biologische landbouw
De Zeekraal De Zeekraal Biologische landbouw
Domein Hof te Dieren Wijngaard Domein Hof te Dieren Wijngaard Biologische landbouw
Donkers Donkers Biologische landbouw

De Zonnehorst

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Henk en Hillie Bunskoek runnen De Zonnehorst, een biologisch dynamische tuinderij met boerderijwinkel, zorgtak en ECEAT camping in Staphorst. Als kleinschalige zorgboerderij biedt De Zonnehorst ook plaats aan individuen die tijdelijk en/of langere tijd een plek nodig hebben om te herstellen of voor een zinvolle dagbesteding. Daarnaast zijn er in de zomermaanden een aantal kampeerplaatsen beschikbaar op het land voor de wat avontuurlijke en rustzoekende kampeerder. Een overnachting in een trekkershuisje of slaapwagen is ook mogelijk. Op De Zonnehorst worden de meest uiteenlopende gewassen geteeld; van aardappelen tot verschillende slasoorten en peulvruchten.

http://www.zonnehorst.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Evenboersweg 28
7715 PH
Punthorst
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.