Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Zeekraal - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Vreugdehoeve De Vreugdehoeve Biologische landbouw
De Wettering De Wettering Biologische landbouw
De Zonnehorst De Zonnehorst Biologische landbouw
Domein Hof te Dieren Wijngaard Domein Hof te Dieren Wijngaard Biologische landbouw

De Zeekraal

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Zeekraal is een biologische schapenboerderij in het dorpje Oosterend op Terschelling. Een ‘kraal’ is een omsloten ruimte voor vee en gezien de ligging op het eiland kan met recht van een ‘zeekraal’ gesproken worden. Zo komt de boerderij aan haar naam. De bijzondere ligging garandeert even bijzondere producten. De schapen worden gemolken van maart tot november en men verwerkt de melk zelf tot heerlijke kaas en kwark, met een bijzondere, eigen smaak. De producten worden verkocht via de eigen winkel, winkels op Terschelling en aan ‘de vaste wal’. Het bedrijf is opengesteld voor bezoekers, die in de educatieve ruimte veel informatie over schapenhouden, kaasmaken, wolbewerking, landwerk en boerennatuur kunnen vinden, en kunnen zien hoe de producten tot stand komen.

http://www.dezeekraal.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oosterend 17a
8897 HW
Terschelling Oosterend
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.