Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Sterregaard - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Reestlandhoeve De Reestlandhoeve Biologische landbouw
De Ridammerhoeve De Ridammerhoeve Biologische landbouw
De Terp Squashpackers De Terp Squashpackers Biologische landbouw
De Tuinen van Metabiose De Tuinen van Metabiose Biologische landbouw

De Sterregaard

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Sterregaard is een biologisch-dynamisch fruitbedrijf, gespecialiseerd in Oudhollandse vruchtrassen, waaronder uiteraard de Sterappel, Notarisappel, Zoete Bloemee, Goudreinet etc. Op 2 ha worden appel, peer, kers, pruim, walnoot, hazelnoot en tamme kastanjes geteeld. De meeste producten worden rechtstreeks verkocht via pakketten en een kraam op de Boerenmarkt in Amsterdam. De pakketten kennen een grote variatie aan biologische producten, waaronder mango, avocado, bananen en bloedsinaasappels. Het groentepakket is gevuld met voornamelijk Hollandse groenten.

http://www.sterregaard.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Middelingenseweg 51
5321 JH
Hedel
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.