Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Ridammerhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Oude Streek De Oude Streek Biologische landbouw
De Reestlandhoeve De Reestlandhoeve Biologische landbouw
De Sterregaard De Sterregaard Biologische landbouw
De Terp Squashpackers De Terp Squashpackers Biologische landbouw

De Ridammerhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De initiatiefnemers van De Ridammerhoeve hebben vroeger ontwikkelingswerk in Zambia en Pakistan gedaan. Daar zijn hun eerste ideeën voor een toegankelijke geitenboerderij ontstaan. Mensen weer bewust maken van de oorsprong van hun voedsel was de insteek. En het Amsterdamse Bos werd de plek waar zij hun plannen konden realiseren.

De Ridammerhoeve is nu een bekende biologisch-dynamische geitenboerderij. Het bedrijf bestaat verder uit een kaasmakerij, kinderboerderij/speeltuin, pluimveehouderij, boerderijwinkel en een gezellige lunchroom met terras. Daar kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke geitencappuccino. Ook het ijs is van geitenmelk.

Er is op De Ridammerhoeve ruimte voor educatieve activiteiten. Kinderen krijgen hier een realistisch beeld van de oorsprong van voedsel, de landbouw, de natuur en hun omgeving. Kinderen leren door te beleven: ze kunnen zelf ruiken, ervaren en voelen hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Zo leggen ze een relatie tussen het boerenwerk en het dagelijkse eten op hun bord.

http://www.geitenboerderij.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Nieuwe Meerlaan 4
1182 DB
Amstelveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.