Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Ridammerhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Oude Streek De Oude Streek Biologische landbouw
De Reestlandhoeve De Reestlandhoeve Biologische landbouw
De Sterregaard De Sterregaard Biologische landbouw
De Terp Squashpackers De Terp Squashpackers Biologische landbouw

De Ridammerhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Ridammerhoeve is een biologisch-dynamische geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. De boerderij bestaat uit een geitenhouderij kaasmakerij een kinderboerderij/ speeltuin, pluimveehouderij, de boerderijwinkel waar tevens natuurlijk alle biologische producten verkocht worden, en een gezellige lunchroom met terras. Ridammerhoeve is zes dagen per week geopend voor mensen uit Amsterdam en omgeving. U kunt meekijken naar de werkzaamheden op de boerderij: het voeren, melken, het aflammeren en wat er al niet meer te zien. Ook kan iedereen van een heerlijke geitencappuccino of geitenijsje genieten op ons terras; terwijl het jonge publiek zich tussen de geitjes, de hangbuikzwijntjes, de kippen en het kalfje op de speeltoestellen vermaakt. Onze nieuwe educatie/ voorlichtingsruimte hopen we in het voorjaar van 2009 in gebruik te nemen.

http://www.geitenboerderij.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Nieuwe Meerlaan 4
1182 DB
Amstelveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.