Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Oude Streek - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Lingehof De Lingehof Biologische landbouw
De Muyehof De Muyehof Biologische landbouw
De Reestlandhoeve De Reestlandhoeve Biologische landbouw
De Ridammerhoeve De Ridammerhoeve Biologische landbouw

De Oude Streek

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Oude Streek is de kleinschalige biologische geitenhouderij en kaasmakerij van Hanneke Kuppens. In 1988 begon Hanneke in het Groningse Zevenhuizen met 21 geiten haar eigen geitenhouderij en inmiddels heeft De Oude Streek 40 melkgeiten, zes jonge geiten en twee bokken. Hanneke heeft hierbij bewust de keuze gemaakt voor kleinschaligheid, wat haar in 2002 de oorkonde “Diervriendelijke boerin” van de Stichting Lekker Dier opleverde. Van de geitenmelk worden op traditionele wijze de heerlijkste kaasspecialiteiten zoals de schimmelkaas Machedoux gemaakt.

http://www.machedoux.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oudestreek 37
9354 AD
Zevenhuizen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.