Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Oude Nieuwelaan - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

De Oude Nieuwelaan

Wonen (Sociale economie)

De professorenwoningen aan de Nieuwelaan in Delft zijn gebouwd in 1912 en werden in 1981 gekraakt. Twaalf jaar later richten de bewoners de vereniging de Oude Nieuwelaan op en kwamen met een dermate goed plan, dat de gemeente uiteindelijk afzag van haar eigen plannen. Woonvereniging De Oude Nieuwelaan bestaat uit vier woongroepen. Iedere bewoner heeft één of twee kamers in één van de woongroepen. Er zijn kamers variërend van 16 tot ruim 30 vierkante meter. De woongroepen delen een gemeenschappelijke tuin. Elke woongroep geeft zijn eigen invulling aan het samen wonen. Wel of niet samen eten, vegetarisch eten, samen boodschappen doen. Om de kosten te drukken en bewoners betrokken te houden bij het plan zijn de huizen gerenoveerd in zelfwerkzaamheid. Die zelfwerkzaamheid blijft ook na de verbouwing voortbestaan. Er blijft genoeg te doen in de vereniging, bijvoorbeeld: bestuur, de nieuwe bewonerscommissie, onderhoud van tuin en de huizen.

http://www.nieuwelaan.nl

Wonen

In deze sector financiert Triodos Bank veelal woongroepen- en verenigingen die een grote sociale verbondenheid kennen.

Adres:
Nieuwelaan 50
2611 RS
Delft
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.