Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Horsterhof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Heulhoeve De Heulhoeve Biologische landbouw
De Hooge Stoep De Hooge Stoep Biologische landbouw
De Kerkhoeve De Kerkhoeve Biologische landbouw
De Klaver De Klaver Biologische landbouw

De Horsterhof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Stichting Horsterhof is eigenaar van de grond behorende bij boerderij Horsterhof en zij stelt deze tegen zo laag mogelijke kosten ter beschikking aan de biologisch dynamische landbouw. Het biologisch-dynamische bedrijf de Horsterhof begon in 1982 op oude cultuurgrond. Temidden van nieuwbouwwijken en een steeds veranderende industriële omgeving is een veelzijdig bedrijf ontstaan waar tuinbouw en veehouderij in harmonie samengaan. Een stabiel bedrijf met een grote biodiversiteit ontstaat echter niet zomaar. De boeren van de Horsterhof zien de zorg voor een vruchtbare bodem als iets vanzelfsprekends en kiezen daarom voor een ruime vruchtwisseling en goeie stalmest van eigen vee. Menselijke zorg en aandacht voor bodem, vee en gewassen is voor hen essentieel. Door de seizoensgebonden groenteteelt zijn er elk jaargetijde andere gewassen. Elk jaar worden er meer dan vijftig verschillende gewassen geteeld. Al deze gewassen zijn 100% biologisch en van uitstekende kwaliteit. Via een abonnementensysteem en winkel op de boerderij worden groente en zuivel afgezet.

http://www.horsterhof.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Horsterstraat 1
6921 AM
Duiven
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.