Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Hooge Stoep - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Groene Griffioen De Groene Griffioen Biologische landbouw
De Heulhoeve De Heulhoeve Biologische landbouw
De Horsterhof De Horsterhof Biologische landbouw
De Kerkhoeve De Kerkhoeve Biologische landbouw

De Hooge Stoep

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Hooge Stoep is een biologisch zoogveebedrijf in het Drentse Nieuw Balinge. Het bedrijf is gestart in 1990 en sindsdien wordt er ‘geboerd’ met een kudde zogeheten ‘Limousins’. Het Limousin rund komt van oorsprong uit Frankrijk en is daar geselecteerd op haar uitmuntende vleeskwaliteit. De runderen van De Hooge Stoep grazen van mei tot november in kruidenrijke weilanden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en gedurende de wintermaanden verblijven ze in grote ruime potstallen. De dieren krijgen alleen biologisch voer dat voornamelijk uit de omliggende natuurterreinen afkomstig is. De biologische werkwijze is goed terug te vinden in de vleesproducten die het bedrijf levert. Het vlees van Hooge Stoep is heerlijk mals en gemakkelijk te bereiden en de smaak is ongeëvenaard. Het bedrijf verkoopt haar producten ook in haar eigen boerderijwinkel en kan dankzij haar uitgebreide contacten ook biologisch varkens-, kippen- of lamsvlees aanbieden.

http://www.hoogestoep.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Verlengde Middenraai 15
7938 PA
Nieuw Baling
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.