Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Genneper Hoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Eekhoeve De Eekhoeve Biologische landbouw
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biologische landbouw
De Groene Griffioen De Groene Griffioen Biologische landbouw
De Heulhoeve De Heulhoeve Biologische landbouw

De Genneper Hoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Genneper Hoeve is een biologische stadsboerderij midden in het groen van de stad Eindhoven. De boerderij omvat 52 hectare grond waarop onder meer melkkoeien, kippen en varkens worden gehouden. Verder heeft de boerderij haar eigen tuinderij, een kaasmakerij en wordt aan natuurbeheer gedaan. De boerderij fungeert ook als educatieve boerderij, waarbij het publiek de dieren, de stallen, het melken, het kaasmaken en het werk in de kaasopslag van dichtbij kan meemaken. In de boerderijwinkel worden alle producten van het eigen bedrijf verkocht, alsmede verschillende Van Eigen Erf producten. De Genneper Hoeve biedt daarnaast ook werkplaatsen aan voor mensen met een psychiatrische of psychosociale problematiek en mensen met een verstandelijke handicap. Door mee te werken op de boerderij krijgen deze mensen de mogelijkheid zichzelf te ontplooien en weer deel te nemen aan het maatschappelijke leven.

http://www.zorgboeren.nl/zorgboerderij/?boerid=1120

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Tongelreeppad 1
5644 RZ
Eindhoven
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.