Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Geitenhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Duinzoom De Duinzoom Biologische landbouw
De Eekhoeve De Eekhoeve Biologische landbouw
De Genneper Hoeve De Genneper Hoeve Biologische landbouw
De Groene Griffioen De Groene Griffioen Biologische landbouw

De Geitenhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Geitenhoeve is de biologische melkgeitenhouderij in Tilburg van de familie van der Bruggen. De Geitenhoeve bestaat al sinds 1988 en is sinds die tijd gegroeid van een bedrijf met 60 geiten naar een bedrijf met meer dan 600 geiten. Ze genieten bij de familie van der Bruggen nog altijd van de werkzaamheden op de boerderij en het dragen van de zorg voor hun geiten en lammeren. Naast het houden van geiten heeft de boerderij ook een eigen zorgtak om mensen met verslavingsproblemen te helpen bij hun maatschappelijke herstel, verzorgt de boerderij rondleidingen en heeft het een klein winkeltje waar allerlei producten op basis van geitenmelk worden verkocht.

http://www.degeitenhoeve.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Torentjeshoeve 6A
5018 TL
Tilburg
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.