Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Elzenkamp - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Duinzoom De Duinzoom Biologische landbouw
De Eekhoeve De Eekhoeve Biologische landbouw
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biologische landbouw
De Genneper Hoeve De Genneper Hoeve Biologische landbouw

De Elzenkamp

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Elzenkamp is de biologische tuinderij nabij Barneveld van Else Schimmel. De tuinderij biedt een groenteabonnement aan waarbij je iedere week op een vaste dag een tas met vijf verschillende heerlijke en verse groenten ontvangt. Daarnaast biedt Else - die ook jaren actief is geweest als sociotherapeut - op de tuinderij een werkplek met begeleiding aan mensen die op zoek zijn naar een dagbestedings- of reïntegratietraject.

http://www.elzenkamp.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Wikselaarseweg 18
3781 MK
Voorthuizen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.