Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Duinzoom - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Cranberrybedrijf Groenhof Cranberrybedrijf Groenhof Biologische landbouw
De Buytenhof De Buytenhof Biologische landbouw
De Eekhoeve De Eekhoeve Biologische landbouw
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biologische landbouw

De Duinzoom

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Duinzoom exploiteert onder meer een biologische rundveehouderij. Hier worden zoogkoeien, vrouwelijk jongvee en vleesstieren van 6 tot 24 maanden gehouden. Zij zijn een weide-vogelboerderij met jaarlijks vele kievit-grutto-tureluur en ekster broedparen. Alle voer wordt op eigen land verbouwd. De dieren hebben een optimale huisvesting met veel licht, lucht en ruimte. 's Zomers gaan de dieren met kalveren de wei in. Wij maken volop gebruik van eigen zonne-energie. Wij leveren onze produkten rechtstreeks aan de consument. Ook bent u altijd welkom op onze boerderijen. Voor meer informatie zie onze website:

http://www.ko-kalf.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Jufferenstraat 29
8081 CP
Elburg
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.