Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

De Cinquant

Zorg (Sociale economie)

Paul en Carien van de Groes runnen de biologische boerderij De Cinquant, te Haps. Deze boerderij stamt uit 1735 en is al generaties lang het eigendom van de familie Van de Groes. Rond 1986 kwamen Paul en Carien in aanraking met maatschappelijk werk. Bij wijze van arbeidstherapie kwam een groepje ‘ontspoorde’ jongeren enkele dagen meehelpen op de boerderij. Van het één kwam het ander en zo hebben ze de afgelopen decennia ook een brede ervaring met het werken met verstandelijk en lichamelijk gehandicapten opgedaan. De boerderij biedt nu al jaren dagopvang aan mensen met een hulpvraag. Ook mensen met een verslaving, psychische problemen of een burn-out kunnen op de boerderij terecht. Zij worden bij alle werkzaamheden op de boerderij ingezet en zijn zodoende bij het totale bedrijfsgebeuren betrokken. Op de boerderij zijn nagenoeg alle landbouwhuisdieren te vinden. Daarnaast is er akkerbouw en bosbouw, een groente-, kruiden-, en bloementuin en een kas. Een aantal bedrijfsonderdelen is speciaal voor de ‘hulpboeren’ aangepast, hierbij wordt rekening gehouden met lichamelijke beperkingen.

http://www.cinquant.nl

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Cinquant 4
5443 NN
Haps
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.