Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Cranberrybedrijf Groenhof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Bronnen Bomen Bronnen Bomen Biologische landbouw
Carel Bouma Carel Bouma Biologische landbouw
De Buytenhof De Buytenhof Biologische landbouw
De Duinzoom De Duinzoom Biologische landbouw

Cranberrybedrijf Groenhof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Cranberrybedrijf Groenhof is een uniek kleinschalig biologisch fruit bedrijf met pluktuin op Terschelling. De van oorsprong Noord-Amerikaanse vrucht belandde in de 19e-eeuw via tonnen van een schip dat schipbreuk had geleden op Terschelling. Daar ontstonden in de duinvalleien de cranberry velden. Cranberrybedrijf Groenhof heeft de cranberry's gecultiveerd, en beschikt nu over twee eigen velden. De oogst van de cranberry’s vindt op twee manieren plaats: droog en nat. De bessen van de droge oost worden op de verse markt verkocht. Van de natte oogst worden op ambachtelijke en authentieke wijze diverse cranberry producten gemaakt zoals, sap, siroop, jam, chutneys en compote.

http://www.groenhofcranberry.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oosterend 9c
8897 HW
Terschelling
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.