Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Coöperatie Vernieuwend Wonen Maastricht - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Coöperatie Vernieuwend Wonen Maastricht

Wonen (Sociale economie)

Halverwege de jaren tachtig werd in de Maastrichtse nieuwbouwwijk Randwyck door architectenbureau Orta een Vrije School gebouwd naast een geschikt terrein voor woningbouw. De woningen die daar zouden verrijzen moesten bij de school passen, vonden architect en gemeente. Na een aantal jaren van overleg met ouders van kinderen van de Vrije School en andere geïnteresseerden was het resultaat (in 1989) uiteindelijk een speels vormgegeven woon- en werkcomplex, rondom een grote binnentuin, genaamd: ‘Vernieuwend Wonen Maastricht’. Een soort mini-dorp, waarin alle besluiten in consensus genomen worden. De wijk bestaat uit zeven eengezinswoningen en 73 appartementen, drie gezamenlijke ruimtes, een buurtcafé, garages, ateliers, bedrijfjes en een eigen kantoor. Het beheer is in gezamenlijke handen en elke bewoner is lid van de Coöperatie Vernieuwend Wonen Maastricht, wat inhoudt dat hij of zij een steentje bijdraagt om te zorgen dat er een prettige leefomgeving is en blijft voor de bewoners.

http://www.vernieuwendwonen.nl

Wonen

In deze sector financiert Triodos Bank veelal woongroepen- en verenigingen die een grote sociale verbondenheid kennen.

Adres:
Dopplerdomein 20b
6229 GN
Maastricht
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.