Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boerderij Watervliet - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Boerderij Plassendaal Boerderij Plassendaal Biologische landbouw
Boerderij Spanjer Boerderij Spanjer Biologische landbouw
Boerderij Westerkloeke Boerderij Westerkloeke Biologische landbouw
Brandrood Brandrood Biologische landbouw

Boerderij Watervliet

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Benno de Hertog en Pauline Alkema beheren Boerderij Watervliet. Een biologische boerderij met zoogkoeien, schapen en drie pony's, in het zuiden van het Wormer- en Jisperveld; een weidevogelreservaat ten noordoosten van de Zaanstreek. Drie dagen per week bieden zij dag-activiteiten aan voor een vaste groep z.g.n. zorgboer(in)nen die kunnen meehelpen met het verzorgen van het (klein) vee en het werken op het land, in de tuin of in de kas. Er wordt veel gedaan aan natuurbeheer in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging en Natuurmonumenten.

http://www.watervliet.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Engewormer 28
1531 MX
Wormer
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.