Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boer - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Boerderij Spanjer Boerderij Spanjer Biologische landbouw
Boerderij Watervliet Boerderij Watervliet Biologische landbouw
Brandrood Brandrood Biologische landbouw
Bronnen Bomen Bronnen Bomen Biologische landbouw

Boer

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Gelegen tussen Leeuwarden en Groningen in Drachtser Compagnie heeft Sibbele de Boer sinds 2007 zijn melkveehouderij. Het melkveebedrijf heeft circa 60 koeien. en is gelegen in het beschermde gebied "De Friese Wouden" te bereiken via de A7-snelweg bij Drachten richting Groningen. Biologisch boeren is de manier van boeren zoals agrarisch natuurbeheer zoals weidevogelbeheer en elzensingelbeheer. Dieren lopen dag en nacht buiten met als gevolg een lagere productie. Wilt u een kijkje komen nemen, u bent van harte welkom!

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
De Faert 25
9222 NS
DRACHTSTER-COMPAGNIE
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .