Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologische Varkenshouderij 't Ezeltje - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Biologische Varkenshouderij 't Ezeltje

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In het hart van Twente ligt de biologische varkenshouderij van de familie Hendriksen. Het familiebedrijf fokt op biologische wijze biggen. De varkens en biggen hebben op de boerderij volop ruimte om in de stal rond te scharrelen en hebben ook de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Naast de werkzaamheden in het boerenbedrijf runt de familie een bed & breakfast, genaamd ’t Ezeltje. De gasten hebben ook de mogelijkheid om te wandelen met de ezels. Tevens hebben zij een stuk van de weide afgestaan voor het Twents wandelnetwerk. Er is ook een paddenpoel aangelegd door het Overijssels Landschap. Op de dinsdagmiddag worden tegen een kleine vergoeding rondleidingen verzorgd door de varkenshouderij.

http://www.hetezeltje.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Hagveldsweg 16
7666 NA
Fleringen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.