Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologische melkveehouderij de Haan - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Biologische melkveehouderij de Haan

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Bij Ecoboerderij De Haan lopen de koeien zoveel mogelijk buiten, als ze in de winter op stal staan krijgen ze alleen gras, geen 'krachtvoer'. Het weiland wordt bemest met stalmest, compost en Keltisch zeezout, met alle waardevolle mineralen uit de zee. De koeien krijgen gras, klaver, kruiden, hooi en luzerne, een plant uit de vlinderbloemenfamilie. En Keltisch zeezout en sea-crop, want uiteindelijk eindigt alles wat oplosbaar is in de zee, de bodem 'verarmt'. Door het strooien van zeezout en het gebruik van sea-crop brengt De Haan alle waardevolle grondstoffen uit de oceaan weer terug in de weide. De koeien zijn van het Guernsey-ras en worden uitgeselecteerd op het A2 gen. In Nederland drinken we bijna alleen maar A1 melk en die melksoort is minder gezond volgens eigenaar van de boerderij Matthijs De Haan. A2-melk is vrij van vrije radicalen en 'kwade' moleculen. In de boerderijwinkel worden rauwmelkse producten verkocht. Op verzoek is ook 100% A2 melk verkrijgbaar.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Verhuizensestraat 10
4031 KS
Ingen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.