Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Bart Reindersma - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
BOEi BOEi Kunst en cultuur
Baba Jaga Baba Jaga Kunst en cultuur
Beeldenboot Beeldenboot Kunst en cultuur
Beeldhouwcentrum Koudum Beeldhouwcentrum Koudum Kunst en cultuur

Bart Reindersma

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Bart Reindersma is een succesvolle (maritiem) kunstenaar. Waar het eerst vooral verdieping van de etstechniek is dat zijn voorkeur heeft, in vormen zoals droge naald, lijnets en suikerets, is het begin jaren 80 de aquatint die zijn voorkeur geniet. In deze tijd begint hij ook met de heliogravure, een oude druktechniek van rond 1860. Dit blijkt een groot succes, het lukt hem het oude van de druktechniek aan hedendaagse technieken te koppelen en een uniek product te maken. Bart Reindersma staat bekend om zijn bijzonder fraaie scheepsportretten/etsen. Tegenwoordig heeft hij met succes een verteltheater gelanceerd waarin hij op wel heel aparte wijze cultureel erfgoed (oude verhalen) opnieuw tot leven brengt. Van een verhaal dat hij eerst na grondige studie herschreef, maakt hij een 140-tal tekeningen en etsen. Deze werden gedigitaliseerd en middels een videobewerkingsprogramma tot leven gewekt. Deze hele zomer speelt hij op Schokland met de voorstelling "Het gesight van Schoklant" waarin hij het oude eiland, waar geen afbeelding van bestond ,aan de hand van oude beschrijvingen een gezicht heeft gegeven.

http://www.bartreindersma.com

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Tweede Sweelinckstraat 16
1073 EH
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.