Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Arnica kwekerij - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Agro Service Tuenter Agro Service Tuenter Biologische landbouw
Alpeko Alpeko Biologische landbouw
BD Grondbeheer BD Grondbeheer Biologische landbouw
Be-Leaf Be-Leaf Biologische landbouw

Arnica kwekerij

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Arnica kwekerij is de ecologische kwekerij met Demeter keurmerk van Henk Pleiter (ook ontwerper). De kwekerij heeft 3,3 hectare grond in een prachtige omgeving dichtbij het nationale park Dwingelerveld en het Blauwe meer. Hier worden geneeskruiden en inheemse vlinderplanten in de volle grond geteeld, zonder gebruik te maken van een beregening installatie. Hierdoor wordt een forse besparing op (drink) water gerealiseerd. Specialiteit en hoofdteelt is Arnica Montana / Valkruid / Wolverlei. Ze komt in dit stukje Drenthe van nature voor, zij het nu heel zeldzaam. De Arnica wordt geleverd aan bedrijven die natuurgeneesmiddelen en natuurcosmetica maken, in binnen en buitenland. De kwekerij biedt een goed alternatief voor de wildoogst, want ook in de bergen gaat de Arnica populatie steeds meer achteruit. Jarenlang laboratorium onderzoek heeft uitgewezen dat de ‘laagland Arnica’ net zo goed, soms zelfs beter is wat betreft inhoudsstoffen. Ook teelt de kwekerij 130 soorten inheemse vlinderplanten. Veel van deze wilde planten zijn zeldzaam evenals de bijbehorende vlinders. Sommige soorten, waaronder ook de Arnica, zijn lastig te telen en vragen veel kennis en doorzettingsvermogen. De kwekerij is een soort ‘ark van Noach’ op dit niveau. Met de planten en zaden levert Arnica een concrete bijdrage aan het instandhouden en uitbreiden van de biodiversiteit in Nederland en buurlanden. Henk Pleiter ontwerpt creatieve natuurtuinen en projecten en gebruikt met de aanleg planten en zaden van zijn eigen kwekerij. Inheemse vlinderplanten worden ook verkocht aan kwekerijen, ontwerpers, hoveniers, gemeentes en particulieren in Nederland en België.

http://www.arnicakwekerij.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Boterveen 14a
Dwingeloo
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.