Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ana Maria Fonds Algemeen Nut - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Ana Maria Fonds Algemeen Nut

Wonen (Sociale economie)

Het Ana Maria Fonds Algemeen Nut (AMF-AN) heeft als doel het bevorderen van het algemeen maatschappelijk nut. Het fonds ondersteunt projecten met een sociaal-maatschappelijk en coöperatief karakter die deelnemen aan de “solidaire economie”. In een solidaire economie is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met anderen. Zoals een duurzame omgang met natuur en het stellen van menselijke belangen boven economische belangen. Winstmaximalisatie is daarin ondergeschikt aan een rechtvaardige verdelingen van middelen. Met behulp van vaste en incidentiele donaties steunt het AMF-AN projecten die een bijdrage leveren aan de solidaire economie. De naam van het fonds is afkomstig van Ana María, een guerilla-commandante uit El Salvador. Zij wilde naast de directe strijd ook onderhandelen met de zittende macht. Daarmee staat zij symbool voor het verenigen van twee tegengestelde krachten en voor samenwerking die leidt tot solidariteit uit alle geledingen van de samenleving.

http://www.amf.nl

Wonen

In deze sector financiert Triodos Bank veelal woongroepen- en verenigingen die een grote sociale verbondenheid kennen.

Adres:
Lauwerecht 55
3515 GN
Utrecht
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.