Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Réseau Financité - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Origami Origami Professionele diensten
Pixii Pixii Professionele diensten
Sint-Jozefskredietmaatschappij Sint-Jozefskredietmaatschappij Professionele diensten
Smart Sol snc Smart Sol snc Professionele diensten

Réseau Financité

Professionele diensten (Sociale economie)

Réseau Financité is een vzw die al meer dan 25 jaar ijvert voor een verantwoord en solidair gebruik van geld. Met als slogan “Ensemble, changeons la finance” groepeert de organisatie een reeks gelijkgezinde organisaties en burgers, zoals onder meer Crédal (sociale kredietverlening in België) en Alterfin (microkredietverlener in het Zuiden). RF doet onderzoek over solidair gebruik van geld, ontwikkelt kennis in dat domein en doet aan sensibilisering. RF publiceert naast studies ook het Financité magazine en een nieuwsbrief. De organisatie ontwikkelt zelf ook nieuwe financiële producten. Met al die activiteiten bouwt de organisatie aan een burgerbeweging die opkomt voor een verantwoord financieel systeem. RF besloot te investeren in een eigen gebouw in de Kruidtuinlaan, samen met de organisaties Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Dokters van de Wereld en SAW-B (een vereniging die opkomt voor een sociale economie). Voor de aankoop van het gebouw heeft Triodos Bank een krediet verleend aan RF, naast kredieten aan Dokters van de wereld en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

https://www.financite.be/fr

Professionele diensten

In deze sector financiert Triodos Bank dienstverlenende bedrijven, die een evenwicht zoeken tussen People, Planet en Profit. Hierbij kunt u denken aan adviesbureaus, architecten, aannemers en dienstverleners aan particulieren.

Adres:
Rue Botanique 75
1000
Bruxelles
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.