Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Kunstencentrum Vooruit - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
L'Os à Moelle L'Os à Moelle Kunst en cultuur
LES GRIGNOUX ASBL LES GRIGNOUX ASBL Kunst en cultuur

Kunstencentrum Vooruit

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Kunstencentrum Vooruit is een levendig cultuurhuis in hartje Gent, met op het programma dans, theater, muziek, feesten, literatuur, performance en meer. Met 600 activiteiten en ongeveer 300.000 bezoekers per jaar is Vooruit een begrip in Gent en de artistieke wereld. Vooruit is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouwencomplex van de socialistische arbeidersbeweging, waar het ook zijn naam aan ontleent. Het centrum streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld via inspanningen op het vlak van energiebesparing, aankoopbeleid of afvalbeperking. Op de kaart van het Vooruit-café staan ook veel bio- en fairtradeproducten, en een vegetarische schotel. Het café werd uitgebreid met een zomerterras, een verticale tuin en een fietsenstalling met plaats voor 460 fietsen. Het is een groene rustplek, die het café de mogelijkheid geeft om ook tijdens de zomer open te blijven. De Stad Gent heeft een investeringssubsidie verleend voor het project. Universiteit Gent stelde de grond gratis ter beschikking. Triodos Bank heeft een krediet verleend voor het saldo.

http://www.vooruit.be

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000
Gent
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.