Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Rooftop - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Pondera Consult Pondera Consult Duurzame energie
Renewable Factory Renewable Factory Duurzame energie

Rooftop

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Rooftop Energy is een leverancier van zonne-energie. Deze zonne-energie wordt opgewekt door op het dak van de klant een zonnecentrale te plaatsen. Rooftop Energy investeert en exploiteert deze zonnecentrales.

De door Triodos Bank beschikbaar gestelde faciliteit maakt het voor Rooftop Energy mogelijk zo’n 40-60 zonnecentrales te plaatsen op de daken van onder andere scholen, gemeentelijke gebouwen en bedrijfsgebouwen. In totaal wordt er 3,4 MW piek geïnstalleerd. Deze zonnecentrales zullen gezamenlijk jaarlijks ongeveer 3 MWh produceren. Dit is goed voor ongeveer 1000 huishoudens en een besparing van bijna 2.000 to CO2.

Een ander gefinanciert projectbetreft de realisatievan een aantal zonne-installaties op het dak van Carbon6, het voormalige CBS kantoor in Heerlen en op een grote houten carport op dezelfde locatie. De zonne-installaties hebben een totale omvang van ca 1MWp.

http://www.rooftopenergy.nl

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Kouwe Hoek 20
Waddinxveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.