Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Music Fund

Ontwikkelingssamenwerking (Sociale economie)

In rijke landen liggen veel muziekinstrumenten op zolders stof te verzamelen, terwijl elders in de wereld muzikanten ervan dromen om zo’n instrument te bespelen. Music Fund legt de link tussen de twee. Sinds 2005 organiseert de vzw inzamelingen van instrumenten in Europese steden. De ingezamelde instrumenten worden nagekeken, zo nodig hersteld, en vervolgens verstuurd naar het Midden-Oosten en Afrika. Ter plaatse worden reparateurs opgeleid die voor de instrumenten kunnen zorgen. In 2012 waren er zo al meer dan 1.800 instrumenten aan een nieuw leven begonnen. “Instrumenten bezorgen aan muzikanten die ze nodig hebben, muziekopleidingen geven, reparateurs opleiden en zo werkgelegenheid scheppen… op die manier zorgt Music Fund voor ontwikkeling,” aldus oprichter Lukas Pairon. Music Fund is een samenwerkingsverband tussen Ictus, een ensemble voor hedendaagse muziek, en de ngo Oxfam Solidariteit. Triodos Bank heeft de organisatie, die ook ondersteuning kreeg van Triodos Fonds, een kaskrediet verleend.

http://www.musicfund.be

Ontwikkelingssamenwerking

In deze sector financiert Triodos Bank microfinancierings- instellingen, gecertificeerde biologische producenten, distributie en detailhandel, producenten en eindgebruikers; maar ook projecten op het gebied van electrificatie, drinkwater en afvalwater.

Adres:
Avenue Van Volxem 164
1190
Bruxelles
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.