Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Landbouwbedrijf Nieuwe Weme Weerselo - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Land en Boschzigt Land en Boschzigt Biologische landbouw
Landbouwbedrijf Boerrigter Landbouwbedrijf Boerrigter Biologische landbouw
Landgoed Baest Landgoed Baest Biologische landbouw
Legpluimveebedrijf Slingenbergh Legpluimveebedrijf Slingenbergh Biologische landbouw

Landbouwbedrijf Nieuwe Weme Weerselo

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Landbouwbedrijf Nieuwe Weme Weerselo is een melkveebedrijf in Overijssel. Frank, Lies en Herman Nieuweweme houden hier 120 koeien met bijhorend jongvee op ruim 70 hectare grond. Hierdoor kan een gedeelte van het veevoer op eigen grond worden geteeld. In 2012 bouwde het boerenbedrijf een nieuwe duurzame en milieuvriendelijke stal. Hier worden vaste mest en urine gescheiden waardoor er minder ammoniak wordt uitgestoten. De eerste mestsoort is goed voor bodemleven en de tweede mestsoort werkt sneller.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Beekdorpweg 3
7595KH
Weerselo
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.