Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Alodgî Fondation Privée - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Alodgî Fondation Privée

Zorg (Sociale economie)

Alodgî is een coöperatief project dat huisvesting biedt aan mensen met psychotische stoornissen van wie de toestand stabiel is. De doelstelling van de stichting is mensen met chronische psychiatrische problemen integreren in de samenleving. Met dat doel heeft ze
een gebouw aangeschaft en gerenoveerd waar een tiental van hen zelfstandig kunnen wonen. Een gemeenschappelijke ruimte zal dienen voor activiteiten die open staan voor de hele gemeente. Mensen uit de doelgroep van Alodgî kunnen moeilijk zelfstandig een eigen woning huren of kopen, en zonder de nodige aanknopingspunten, raken ze snel geïsoleerd. In een kleine, huiselijke groep vinden ze daarentegen steun bij elkaar. Het Sint-Pietersziekenhuis van Ottignies, de Christelijke Mutualiteit, de families en sympathisanten hebben startkapitaal geïnvesteerd in het project. De stichting blijft eigenaar van het terrein en een aantal appartementen die verhuurd worden via de sociale huisvestingsmaatschappij van Waals Brabant. Andere appartementen worden verkocht. Triodos Bank heeft de aankoop van het gebouw mee gefinancierd.

https://www.habitat-groupe.be/alodgi/

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Rue des Fusillés 20
1340
Ottignies
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.