Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ethiquable Benelux scrlfs - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
The Conference House The Conference House Professionele diensten
Tr@me Tr@me Professionele diensten

Ethiquable Benelux scrlfs

Fair Trade (Sociale economie)

Ethiquable Benelux is een coöperatie met sociale doelstelling die gespecialiseerd is in fairtrade- en bioproducten. In samenwerking met de Franse coöperatie Ethiquable SCOP (société coopérative et participative) ondersteunt de organisatie rechtstreeks 42 coöperaties van kleine producenten en boeren in het Zuiden. Zij volgen allemaal de principes van duurzame landbouw, met respect voor het milieu en de plaatselijke bevolking. Het resultaat van hun werk is een gamma van 120 kwaliteitsproducten van ‘pure origine’, zoals koffie, thee, chocolade, ontbijtgranen en confituur. In België is Ethiquable leverancier voor de supermarktketen Champion en sinds 2011 ook voor Carrefour. Tegelijk levert de organisatie aan verschillende kleinere winkels. Sinds 2012 zijn er ook producten van Ethiquable te vinden in de rekken van verschillende Oxfam-winkels. Triodos Bank heeft een krediet verleend voor het extra werkkapitaal dat nodig was om nieuwe klanten te bedienen.

http://www.ethiquable.be

Fair Trade

Triodos Bank financiert in deze sector fair trade winkels, groothandel en importbedrijven. Daarnaast verstrekt Triodos Sustainable Trade Fund handelsfinancieringen aan gecertificeerde Fair Trade en/of biologische producenten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Zij kunnen hiermee hun toegang tot westerse exportmarkten vergroten. Tot de producten behoren koffie, katoen, sojabonen en cacao.

Adres:
Rue Chaudin 237
5300
Bonneville
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.