Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van La Fromagerie du Gros Chêne - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

La Fromagerie du Gros Chêne

Natuurvoeding (Natuur en milieu)

‘La Fromagerie du Gros-Chêne’ is het familiebedrijf van Daniel en Michèle Cloots. Daniel is de gepassioneerde meester-kaasmaker, die meer dan 30 soorten kaas maakt op basis van geiten-, schapen- en koeienmelk. Zijn vrouw Michèle is verantwoordelijk voor het beheer van de zaak en de verkoop van de kazen. Vandaag maakt de kaasmakerij 30 verschillende kazen: het resultaat van 30 jaar ervaring. Daniel begon in de jaren 70 als geitenboer en leerde het vak van kaasmaker als autodidact. In 1986 kocht hij met Michèle de huidige boerderij aan in Méan, die ze omtoverden tot kaasmakerij. Dankzij de nieuwe installaties konden ze hun productie sterk opdrijven. Het koppel besloot op dat moment ook hun geiten te verkopen en zich volledig aan de productie en verkoop van kaas en melkproducten te wijden. Voor de rauwe melk selecteren ze sinds dan bewust enkel leveranciers die op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier te werk gaan. De koeienmelk is afkomstig van de coöperatie Biomelk. Sinds 1996 heeft de onderneming de vorm van een coöperatie aangenomen, met hun leveranciers, medewerkers (vier in 2011) en enkele trouwe klanten als coöperanten. De kazen zijn onder andere te koop in de eigen winkel in Méan en op de zaterdagmarkt van Namen. Triodos Bank heeft investeringen in een werkplaats voor artisanale melkproducten gefinancierd en verleent ook een voorfinanciering voor subsidies.

http://www.groschene.be

Natuurvoeding

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere bedrijven die biologische producten aanbieden of verwerken. Zoals natuur- en gezondheidswinkels, slagerijen, voedsel- verwerkingsbedrijven, restaurants, café's en groothandels.

Adres:
Gros Chêne 2
5372
Méan
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.